Składniki:
Suche:
- 250g mąki pszennej- 200g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka imbiru (z torebki)
Mokre:
- 140ml kwaśnej śmietany/jogurtu naturalnego- 125ml oleju
- 1 łyżka miodu
- 2 jaja
- 300g posiekanych w kostkę gruszek (ja dałam cały litrowy słoik gruszek w syropie i było ok)
Wykonanie:
Suche składniki wymieszać w jednym pojemniku, mokre w drugim. Obydwa mixy połączyć razem, może być mikserem, może być trzepaczką do jajek a nawet łyżką. Na końcu wrzucić pokrojone gruszki. Masę nałożyć do papilotek do 2/3 wysokości i upiec w 180 stopniach ok 20-25min - do suchego patyczka. Gotowe :)
Mam nadzieję że wypróbujecie i zasmakują wam tak jak mi :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz