11.04.2013

Bonoffee pie trochę inaczej :)


Bonoffee pie to przepyszny deser, bardzo podobny do tarty. W oryginalnym przepisie spód wykonuje się z pokruszonych ciasteczek i masła. Ja natomiast postanowiłam wykorzystać gotowy biszkopt bo zależało mi na czasie :) Całość tworzy bardzo smaczne połączenie, idealne do popołudniowej kawki :)

Składniki
- gotowy biszkopt (oczywiście można zrobić samemu)
- puszka masy krówkowej
- 2-3 banany
- śmietana kremówka 400ml
- 2 łyżki cukru pudru
- fix do śmietany
- czekolada gorzka

Wykonanie:

Na biszkopt nakładamy równomiernie masę krówkową. Banany kroimy w plasterki i układamy na masie. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy śmietanę na banany, posypujemy startą czekoladą .

Smacznego ! :)


5 komentarzy:

  1. Ojej zjadłabym....:D Smakowicie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakoś biszkopt średnio mi tu pasuje, wolę pokruszone herbatniki albo samemu zrobiony kruchy spód:)
    a ciacho wielka słodycz:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pewnością lepiej smakuje z kruchym spodem, ale niestety nie miałam na to czasu dorwałam gotowy biszkopt i zrobiłam ;d Wyszło całkiem całkiem, gościom smakowało :)

      Usuń