19.02.2013

ziemniaczki z piekarnika :)

Dziś przepis na mega szybkie i proste pieczone ziemniaczki. Świetnie smakują z sosem czosnkowym albo ketchupem, są też super dodatkiem do obiadu.

Składniki:
- ok 5 dużych ziemniaków
- oliwa z oliwek/olej
- ulubione przyprawy u mnie są to: chili, curry, vegeta

Wykonanie: 
- ziemniaki obieramy, myjemy w zimnej wodzie
- następnie kroimy je w plasterki max 0,5 cm
- wrzucamy do miski, polewamy ok 3 łyżkami oliwy i posypujemy przyprawami
- mieszamy tak aby każdy plasterek był obtoczony przyprawami
- układamy na kratce z piekarnika
- pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach, po ok 30 minutach można sprawdzić czy ziemniaki są już gotowe.







Przepyszne <3

A na koniec filiżanka gigant, z B&M, super pomysł na doniczkę :)





3 komentarze:

  1. ja lubie ziemniaczki z marchewka i cebula w talarki pokroic,przyprawic i do naczynia zaroodpornego do piekarnika na 180 stopnia na 1,5 godz i pychotka ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. marchewkę uwielbiam <3 ale cebuli nienawidzę ;p może spróbuję z samą marchewką xd hmm dzięki za radę :)

      Usuń
  2. pyszne!:) ja robię zawsze jako dodatek do obiadu:)

    OdpowiedzUsuń