26.02.2013

Wafel z masą karmelową :)

Dziś przepis na coś szybkiego i pysznego <3 Wafel z masą krówkową :)

Składniki: 
- pół kostki masła
- puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej
- paczka wafli

Wykonanie:

Jeśli mamy mleko skondensowane, puszkę należy gotować przed 3 godziny całkowicie zanurzone w wodzie.
Masło ucieramy mikserem, następnie po łyżce dodajemy masę krówkową. Ucieramy na gładką masę i przekładamy wafle :)

Po przełożeniu polałam wafla roztopioną czekoladą i wstawiłam na noc do lodówki :)






Smacznego ! 






3 komentarze:

  1. a to moj smak dziecinstwa!
    mamy takie same blaty w kuchni ;)
    x

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No faktycznie, nie zauważyłam :)

      Tutaj w UK dużo rzeczy jest podobnych albo takich samych ;p

      Usuń
  2. mniam!:) robię podobne, kombinuję z różnymi masami:D

    OdpowiedzUsuń