Dziś przepis na coś szybkiego i pysznego <3 Wafel z masą krówkową :)
Składniki:
- pół kostki masła
- puszka mleka skondensowanego lub gotowej masy krówkowej
- paczka wafli
Wykonanie:
Jeśli mamy mleko skondensowane, puszkę należy gotować przed 3 godziny całkowicie zanurzone w wodzie.
Masło ucieramy mikserem, następnie po łyżce dodajemy masę krówkową. Ucieramy na gładką masę i przekładamy wafle :)
Po przełożeniu polałam wafla roztopioną czekoladą i wstawiłam na noc do lodówki :)
Smacznego !
a to moj smak dziecinstwa!
OdpowiedzUsuńmamy takie same blaty w kuchni ;)
x
No faktycznie, nie zauważyłam :)
UsuńTutaj w UK dużo rzeczy jest podobnych albo takich samych ;p
mniam!:) robię podobne, kombinuję z różnymi masami:D
OdpowiedzUsuń